RAPID RECOVERY

 

Wanneer u gepland wordt voor een knie-, heup- of schouderprothese, zal u een afspraak krijgen voor een preoperatieve sessie kinesitherapie en een preoperatieve infosessie. Tijdens de preoperatieve sessie kinesitherapie wordt veel informatie over de revalidatie gegeven, worden postoperatieve oefeningen reeds aangeleerd en worden transfers in- en uit bed, traplopen en kruklopen voorbereid. Deze sessie start om 14u, duurt één uur en wordt in het ziekenhuis ingepland gekoppeld aan de algemene infosessie. Hiervoor wordt 1 kinebeurt aangerekend.

Aansluitend om 15u vindt de infosessie Rapid Recovery plaats, waarin het hele zorgtraject aan bod komt (van consultatie bij de behandelend arts, over preoperatieve kine- en infosessies tot de ingreep zelf en de revalidatie nadien). Nadien kunnen de patiënten terecht bij de consulenten van de sociale dienst of de dienst preop met al hun vragen, om hun dossier te vervolledigen en de nodige afspraken in te plannen. Het Rapid Recovery programma zorgt ervoor dat de patiënt beter geïnformeerd is, sneller revalideert, minder pijn ervaart, sneller zelfredzaam is, minder lang in het ziekenhuis moet verblijven, kortom: sneller herstelt.

De informatieve video als voorbereiding op uw prothese ingreep kan u hier bekijken. Deze wordt tevens getoond op de Preoperatieve infosessie waarvoor u wordt ingepland bij het plannen van uw ingreep.

Bij vragen kan u terecht op het nummer 09/224 87 96.

 

Praktisch


Infosessie kinesitherapie

AZ Jan Palfijn Gent – Groot auditorium (straat 114 – 1e verdieping)
Start 14u (1e en 3e maandag van elke maand)
(Volg de bewegwijzering of vraag info aan de onthaalbalie)

Infosessie Rapid Recovery

AZ Jan Palfijn Gent – Groot auditorium (straat 114 – 1e verdieping)
Start 15u (1e en 3e maandag van elke maand)
(Volg de bewegwijzering of vraag info aan de onthaalbalie)

 

Infobrochures

Knieprothese

Schouderprothese

Heupprothese