RAPID RECOVERY

 

Wanneer u gepland wordt voor een knie-, heup- of schouderprothese, zal u een afspraak krijgen voor een preoperatieve sessie kinesitherapie en een preoperatieve infosessie. Tijdens de individuele preoperatieve sessie kinesitherapie wordt veel informatie over de revalidatie gegeven, worden postoperatieve oefeningen reeds aangeleerd en worden transfers in- en uit bed, traplopen en kruklopen voorbereid. Deze sessie duurt 20 minuutjes en wordt in het ziekenhuis ingepland gekoppeld aan de algemene infosessie. Hiervoor wordt 1 kinebeurt aangerekend.

Aansluitend om 15u (1e en 3e maandag van elke maand) vindt de infosessie Rapid Recovery plaats in groep, waarin het hele zorgtraject aan bod komt (van consultatie bij de behandelend arts, over preoperatieve kine- en infosessies tot de ingreep zelf en de revalidatie nadien). Nadien kunnen de patiënten terecht bij de consulenten van de sociale dienst of de dienst preop met al hun vragen, om hun dossier te vervolledigen en de nodige afspraken in te plannen. Het Rapid Recovery programma zorgt ervoor dat de patiënt beter geïnformeerd is, sneller revalideert, minder pijn ervaart, sneller zelfredzaam is, minder lang in het ziekenhuis moet verblijven, kortom: sneller herstelt.

Hieronder kan u binnenkort de video van het Rapid Recovery Traject terugvinden, ter voorbereiding van uw prothese ingreep. Dit vervangt uiteraard niet de infosessies, waar veel waardevolle informatie en praktische zaken in regel worden gebracht.

Bij vragen kan u terecht op het nummer 09/224 87 96.

 

Praktisch


Infosessie kinesitherapie

AZ Jan Palfijn Gent – ambulante kinezaal (straat 311 – 1e verdieping)
Op afspraak (14u – 14u20 – 14u40)
(Volg de bewegwijzering of vraag info aan de onthaalbalie)

Algemene infosessie in groep

AZ Jan Palfijn Gent – Klein Auditorium (straat 314 – 1e verdieping)
Start 15u (1e en 3e maandag van elke maand)
(Volg de bewegwijzering of vraag info aan de onthaalbalie)

 

Infobrochures